Найбільше проблем зі щепленнями від кору - однієї з найбільш заразних хвороб, зазначають у ВООЗ.

Щеплення від кору та інших хвороб відклали в 50 країнах світу через вакцинацію населення від коронавірусу, повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Глобальним альянсом з вакцин та імунізації (Gavi). Про це в понеділок, 26 квітня, пише Інтерфакс-Україна.

"Згідно з новими даними, 60 з цих життєво важливих кампаній з імунізації зараз відкладені в 50 країнах, що наражає близько 228 млн осіб, в більшості випадків дітей, на такі ризики, як кір, жовта лихоманка і поліомієліт", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті ВООЗ.

"Більше половини з цих 50 країн розташовані в Африці, що підкреслює тривалу нерівність у доступі людей до вакцини", - зазначають у ВООЗ.

В організації наголосили, що саме через відкладену планову вакцинацію, серйозні спалахи кору недавно зафіксували в ДРК, Пакистані та Ємені.

"Якщо ми хочемо уникнути численних спалахів смертельних хвороб, таких як кір, жовта лихоманка і дифтерія, ми повинні захистити звичайні служби вакцинації в кожній країні світу", - йдеться в заяві глави ВООЗ Тедроса Адхана Гебреєсуса.