Колишній американський лідер продовжує стверджувати, що він не програв вибори восени і що їхні результати сфальсифіковані.

Попередній президент США Дональд Трамп назвав президентські вибори, які відбулися в листопаді минулого року і перемогу на яких здобув Джо Байден, "злочином століття". Про це політик заявив у ніч на неділю, 27 червня, в ході свого першого після відходу з президентської посади мітингу, який пройшов у місті Веллінгтон у штаті Огайо.

"На мій погляд, це був злочин століття - те, що сталося в листопаді. Тому що тепер у нас криза на кордоні, тому що з нашою країною відбуваються всі ці речі", - зазначив він.

При цьому Трамп додав, що "через фальсифікації, пов'язані з дистанційним голосуванням", вибори нагадували українські у 2004 році.

"Те, що сталося тут, - це те, що Держдепартамент колись критикував у комуністичних країнах: фальсифікація результатів дистанційного голосування. Вони незаконно змінили підсумки підрахунку голосів. Вони говорили, що таке сталося в Україні у 2004 році. Тепер це значною мірою трапилося тут, і ми це доведемо", - пригрозив політик.

Також під час виступу Трамп нагадав прихильникам свої досягнення на посту глави держави, зокрема в боротьбі з пандемією коронавірусу, відповідальність за яку він повністю покладає на Китай.

Як відомо, четверті президентські вибори в Україні відбулися восени 2004 року. Основними кандидатами були Віктор Янукович і Віктор Ющенко. За підсумками двох турів (31 жовтня і 21 листопада) перемогу здобув Янукович. Однак через фальсифікації на виборах в країні почалася Помаранчева революція, завдяки якій на 26 грудня було призначено повторне голосування. У підсумку президентом став Ющенко.