Глава міноборони РФ стверджує, що росіян, які проходять строкову службу, нібито не відправлять воювати проти України.

Російських солдатів-строковиків не стануть відправляти на війну з Україною. Про це заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу під час селекторної наради у вівторок, 1 листопада, повідомляє російське пропагандистське інформагентство РИА Новости.

"Військовослужбовці за призовом виконують завдання відповідно до призначення військових частин. При цьому в зону спеціальної військової операції вони направлятися не будуть", - запевняє російський чиновник.

Він також додав, що "всі військовослужбовці за призовом, які завершили службу", нібито в результаті "будуть відправлені додому".

Глава російського відомства стверджує, що із 300 тисяч призваних у рамках часткової мобілізації до районів бойових дій направили 87 тисяч осіб.

За словами Шойгу, до роботи з мобілізованими залучено майже три тисячі інструкторів, які здобули бойовий досвід у війні з Україною.

Зазначимо, західні аналітики вважають, що президент Росії Володимир Путін намагається відновити авторитет Шойгу, щоб врівноважити вплив так званої радикальної групи силовиків, які критикують російське міноборони.

Додамо, що російська влада дійшла висновку: окремий указ президента РФ про завершення так званої часткової мобілізації не потрібний.