Напередодні на космічному пристрої раптово включилися двигуни. Через деякий час фахівцям вдалося вирішити проблему.

У космічному модулі Наука на МКС сталося раптове включення двигунів. Експерти пояснюють це збоєм програмного забезпечення. Про це в п'ятницю, 30 липня, повідомляє РІА Новости.

За словами керівника польотом російського сегмента МКС Володимира Соловйова, механіка стикування відпрацювала без зауважень і привела до закриття станції і модуля.

"Через короткочасний збій була помилково реалізована пряма команда на включення двигунів модуля на відведення, що спричинило за собою деяку видозміну орієнтації комплексу в цілому", - розповів Соловйов.

Також він додав, що виправити ситуацію вдалося за допомогою двигунів модуля Зірка.

"Наразі станція перебуває в штатній орієнтації, всі системи МКС і МЛМ працюють нормально. Створено надійний внутрішній силовий і командний інтерфейс, а також інтерфейс енергоживлення, які зв'язали модуль зі станцією", - додав Соловйов.

Нагадаємо, російський модуль Наука стикували з МКС у четвер, 29 липня. До цього він вісім діб пробув у космосі. Однак через три години після приєднання, коли екіпаж відкрив люк модуля, на пристрої мимовільно включилися двигуни. Станція була змушена розвернутися на 45 градусів. Загрози екіпажу інцидент не мав.