Протягом минулого тижня американські військові здійснили більше десятка авіаударів на підтримку афганських урядових сил у їхній боротьбі проти “Талібану”. Про це інформує АР, пише УНН.

Пентагон заявив, що використовувались як звичайні бойові літаки, так і озброєні безпілотники, але не надав деталей. Однак американський чиновник зазначив деякі особливості та сказав, що з 20 липня спостерігалося значне збільшення кількості страйків.

Американські чиновники заявили, що літаки здійснювали вильоти з баз за межами Афганістану, оскільки американські військові витягли свої бойові літаки з країни. Авіаудари в значній мірі були прямою підтримкою афганських сил, що зазнали нападу Талібан.

Повітряні удари були розпочаті в ряді регіонів країни, але основна увага зосереджена на Кандагарі, провінційному центрі, який, як запевняють чиновники, може потрапити до “Талібану”.

Зараз “Талібан” контролює понад 200 з 419 районних центрів і домігся прогресу у припиненні деяких шляхів постачання. Але хоча вони чинять тиск на половину з 34 провінційних столиць, вони ще не взяли під контроль жодної.