Фінальне рішення суд у Нідерландах оголосить восени 2023 року - поки що в суді називають три можливі дати.

Прокурор у понеділок, 17 грудня, почне оголошувати обвинувальний висновок з подальшою вимогою конкретного вироку чотирьом обвинуваченим у справі про збитий рейс МН17. Про це з посиланням на Офіс генпрокурора Нідерландів повідомляє Інтерфакс-Україна в п'ятницю, 17 грудня.

"У заключних аргументах у справі MH17 прокурори перерахують факти кримінальної справи і пояснять докази проти чотирьох підсудних. Вони також вкажуть, до якого висновку, на їхню думку, це веде. Презентація прокуратури матиме сім частин", - заявили в прокуратурі.

Як уточнив представник прокуратури, перший день починається з ознайомлення, потім обговорюватимуть слідство, обвинувачення та перебіг судового процесу.

"У другій половині дня понеділка прокурори пояснять першу частину глави Докази. Ітиметься про використання телефонних номерів підозрюваними, підтвердження прослуховуваних розмов, контекст і постачання Бука", - додали в прокуратурі.

Представлення другої частини глави Докази заплановано на вівторок, 21 грудня.

"У ній обговорюється збиття MH17, судово-медичне розслідування, реакція після збиття, пересування та походження Бука, заяви і позиції підсудних, а також висновок обвинувачення, "доведений у суді". НАрешті увагу приділять осудності відповідачів, вимогам потерпілих і конфіскації", - пояснили в прокуратурі.

Насамкінець у середу, 22 грудня, після докладного обґрунтування запитуваного покарання прокурор оголосить вимогу про винесення вироку чотирьом обвинуваченим.

Водночас для оголошення прийняття рішення суд назвав три можливі дати, адже невідомо, скільки для цього знадобиться часу: 22 вересня, 17 листопада або 15 грудня наступного року.