росія не виплатила 1,9 млн доларів нарахованих відсотків за суверенними облігаціями, з посиланням на заяву групи інвесторів повідомляє DW, пише УНН.

На цьому фоні у деяких спостерігачів зростають побоювання, що москва зіткнулася із ризиком першого дефолту за останні десятиліття.

Комітет з визначення кредитних деривативів (CDDC) повідомив на своєму сайті, що відповів "так" на питання власників облігацій, чи сталася "кредитна подія, пов'язана з невиплатою".

Як зазначає Bloomberg, росія не включила додаткові відсотки до платежу за облігаціями, зробленого на початку минулого місяця.

"Попри порівняно невелику суму, упущені відсотки призведуть до спрацьовування всіх непогашених кредитних дефолтних свопів росії, а остаточна сума, ймовірно, буде встановлена ​​на аукціоні. За даними Depository Trust & Clearing Corp., станом на кінець минулого місяця кредитні дефолтні свопи покривали чистий російський борг на 1,5 млрд доларів. Для порівняння: на кінець квітня цей показник становив 3,2 млрд доларів", - відзначає агентство.