Ще вісім американські винищувачі F-15 прибули до Польщі, оскільки Америка та її союзники НАТО прагнуть зміцнити оборону на східному фланзі Альянсу.

Про це УНН пише з посиланням на повідомлення міністра оборони Маріуша Блащака в Twitter.

"Сьогодні на базі у Ласці приземлилися нові американські винищувачі F15. 8 машин приєднаються до тих, що прибули до Польщі минулого тижня. У рамках місії NATO Air Policing ми дбаємо про безпеку у регіоні", - йдеться в повідомленні.

НАТО намагається зміцнити свою оборону, оскільки Росія зосередила понад 100 000 військовослужбовців біля кордону з Україною, що викликає побоювання, що Кремль може розпочати військовий наступ.

США направили 2000 військовослужбовців до Польщі та Німеччини, з яких 1700 з 82-ї повітряно-десантної дивізії, що базується в Північній Кароліні. Ще 1000 військовослужбовців буде перекинуто з Німеччини до Румунії.

Американські війська вперше висадилися недалеко від польсько-українського кордону в суботу, а прессекретар Пентагону Джон Кірбі заявив, що станом на понеділок до Польщі прибуло кілька сотень військовослужбовців, і ще більше прибуде найближчими днями.

Окремо у четвер Міністерство національної оборони Польщі повідомило, що ще одна група американських та британських солдатів прибула до Варшави та Жешува.