Наразі спостерігається підвезення нових підрозділів абсолютно з усієї території РФ, а також із "ЛДНР" та Криму, зазначили в ГУР.

Російська влада вирішила поповнити резерви своєї армії, що воює в Україні, за рахунок жителів країни, а також "ДНР", "ЛНР" та Криму. Проводиться таємна мобілізація. Про це повідомив голова управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю Укрінформу, оприлюдненому в п'ятницю, 11 березня.

"Наступ захлинувся. Фактично не вистачає ресурсів та сил для продовження наступу. Зараз спостерігається підвезення нових підрозділів, абсолютно з усієї Росії, проводиться те, що називається прихована мобілізація, мобілізується все населення, на жаль, наших тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та анексованої Республіки Крим", - сказав Буданов.

Крім того, додає він, РФ підтягує нові підрозділи зі Східного та Центрального військових округів.

"Багато підрозділів на даному етапі вже знищено або втратило боєздатність, і за рахунок цих резервів провадиться відновлення їхньої боєздатності. Також за рахунок перегрупування провадиться посилення військ на важливих для Росії напрямках", - уточнив розвідник.

Як повідомлялося, у Московській області в Росії невідомий підпалив військкомат і зняв це на камеру. Він пояснив підпал тим, що насамперед хотів знищити архів з особистими справами призовників, щоб завадити мобілізації.