Моніторингова група "Біларускі Гаюн" повідомила про дислокацію зс рф на території аеродрому в "Зябрівці" (Гомельська область, білорусь), передає УНН.

За інформацією групи, раніше на цей аеродром неодноразово прилітали гелікоптери Мі-26, які займалися перекидкою техніки зс рф на західний (для рф) напрямок.

Незважаючи на те, що значну частину техніки росії було виведено з білорусі, з аеродрому "Зябрівка" вона не пішла.

"У нас є докази, що на даний момент на аеродромі базуються не менше 8 одиниць ЗРК С-400, ЗРПК "Панцир", кілька видів РЛС, а також інша військова техніка", - йдеться в повідомленні "Біларускі Гаюн".

На нових знімках можна побачити основу з наявністю безлічі різноманітної техніки рф. На одному із фото відзначено 8 одиниць комплексів зенітно-ракетних комплексів С-400 "Тріумф", які раніше були помічені біля Гомеля у русі з боку Мозиря.

Крім С-400 на аеродромі "Зябрівка" знаходяться і низьковисотні виявники 5Н66, які встановлені на вежі 40В6. Імовірно, поруч із ними, під маскувальною сіткою, розташований апаратний контейнер Ф52 для операторів.

Також можна помітити, що на аеродромі зробили свіжий насип ґрунту для двох ЗРПК "Панцир".

Раніше, а саме 9 квітня, "Беларускі Гаюн" зафіксував їх у русі у бік Гомеля. Варто зазначити, що комплекс "Панцир" призначений для захисту малорозмірних об'єктів від засобів повітряного нападу (як пілотованих, так і безпілотних).

На аеродромі також розташовуються комплекси РЛС "46Я6 Підліт" у кількості двох одиниць та РЛС "КАСТА-2Е2" разом із усіма складовими комплексу.

Крім всього вищезгаданого, в "Зябрівці" також помічені різні види вантажних військових автомобілів і тягачів, а також 7 великих наметів (місткістю 40-50 осіб), 2-і середні намети та 3-і малі (швидше за все це намети для керівного складу).