Росія через морські навчання заблокувала великі ділянки вздовж українського узбережжя Чорного та Азовського морів.

До акваторії Азовського моря увійшла ескадра військових кораблів РФ, на час військових навчань. Про це в неділю, 20 лютого, повідомляє Telegram-канал МыКЕРЧЬ.РФ.

Низка суден попрямувала повз Керченську поромну переправу в Азовське море.

Цю інформацію підтвердив також керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, кораблів понад десять.

"Шість (6) великих десантних кораблів (3 - з Північного флоту РФ, 3- з Балтійського) + ракетний катер ЧФ + тральщик ЧФ + 3 потужні рятувально-буксирні судна ЧФ РФ + корвет Берегової охорони ФСБ РФ зараз проводять великі десантні навчання в районі на захід від Бакальської коси (на карті – жовтим). Бакальська коса – це Роздольненський район на північно-західному узбережжі окупованого Криму, між Кримом та Скадовськом (Херсонська область)”, – написав Клименко.

Клименко також опублікував карту перекритих районів на 20 лютого.

 

 

facebook / Andrii Klymenko

 

"Тобто рекомендований маршрут від Босфору до Одеси (зелений пунктир на карті) вже не перекритий. Залишається перекритим рекомендований маршрут від Одеси у напрямку Поті, Батумі", - зазначив експерт.