Росія розраховує на обговорення проектів щодо перемир'я на Донбасі не пізніше 27 квітня та пропонує зробити це на Донбасі.

Заступник глави Адміністрації президента Росії Дмитро Козак пропонує провести зустріч у нормандському форматі на Донбасі, повідомляє РИА Новости в п'ятницю, 23 квітня.

"Підтверджую свою пропозицію про можливість проведення таких переговорів напряму в зоні конфлікту за участю представників України й окремих районів Донецької та Луганської областей", - сказав Козак.

Він уточнив, що пропонує Парижу і Берліну до 27 квітня обговорити питання перемир'я на Донбасі.

Разом з тим Козак знову звинуватив Україну в ухиленні від реалізації механізмів, які можуть забезпечити припинення вогню на Донбасі.

"На останній зустрічі політичних радників нормандського формату 19 квітня 2021 року в підсумковій заяві за ініціативою України і за потурання представників Франції та Німеччини вкотре перекреслили будь-яке згадування про механізми, які здатні реально забезпечити режим припинення вогню, а також зробили спробу звести підсумки багатогодинних переговорів до чергової розмитої політичної декларації", - заявив він.

За словами представника Кремля, усі зусилля Києва "мають на меті не встановлення миру, а формальне ухиляння від прямого діалогу і будь-яких контактів із представниками Донецька і Луганська".

 

"Жоден конфлікт у світі не можна вирішити політичним невійськовим шляхом без досягнення прямих політичних домовленостей між сторонами конфлікту", - додав Козак.