У Москві відреагували на рішення суду Ізраїлю щодо спірних об'єктів Єрусалимської православної церкви і осквернення каплиці, що належить їй.

Росія заявила про занепокоєння ситуацією з християнською присутністю в Єрусалимі на тлі рішення суду Ізраїлю щодо спірних об'єктів Єрусалимської православної церкви і осквернення каплиці, що належить їй. Про це йдеться у коментарі представника МЗС РФ Марії Захарової, опублікованому на сайті відомства 15 червня.

Зазначається, що Верховний суд Ізраїлю відхилив клопотання Єрусалимської православної церкви щодо відновлення розгляду з єврейською релігійною організацією Атерет Коханім щодо кількох об'єктів нерухомості в Єрусалимі.

Захарова наголосила, що таке рішення "завдає шкоди міжконфесійному світу і викликає занепокоєння становищем християнської громади на Святій землі".

У зв'язку з цим вона назвала невипадковою пригоду 6 червня, коли "агресивно налаштовані ізраїльтяни увірвалися до каплиці Єрусалимської православної церкви та осквернили її".

"Бачимо в цьому провокаційному вчинку відкритий виклик, свідчення готовності радикальних релігійних сил почати утиск православних у Святій Землі", - заявила спікер російського МЗС.

Вона закликала владу Ізраїлю провести розслідування інциденту, покарати винних та вжити заходів щодо запобігання подібним діям.

За словами Захарової, Москва рішуче налаштована захищати християнську присутність на Близькому Сході, добиватися поваги до забезпечення прав та свобод віруючих, підтримувати Єрусалимську православну церкву.