Угоду про повідомлення про запуски балістичних та космічних ракет було підписано у 2009 році та продовжено до 2030 року.

Президент Росії Володимир Путін у п'ятницю, 19 листопада, підписав закон, що продовжує до 2030 року угоди з Китаєм про повідомлення про запуски балістичних та космічних ракет. Документ опубліковано на порталі правової інформації.

Цей протокол було підписано 15 грудня 2020 року. При цьому сама угода була підписана в 2009 році і встановлює механізм і зміст взаємного повідомлення на конфіденційній основі про запуск балістичних ракет, що готуються і відбулися, у напрямку іншої сторони і космічних ракет-носіїв, тимчасові рамки надання таких повідомлень, термін їхньої дії, а також перелік даних, що містяться у повідомленнях.

Наголошується, що реалізація закону не суперечить положенням міжнародних договорів РФ.

Раніше космічне командування США заявило, що Росія під час випробування протисупутникової зброї збила радянський супутник Космос-1408, що призвело до утворення близько 1500 уламків. При цьому американські військові вважають, що в результаті випробування на орбіті також з'являться сотні тисяч дрібніших уламків, відстежити які неможливо.