Сьогодні російський диктатор володимир путін і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провели телефонну розмову. Про це повідомляє пресслужба кремля, пише УНН.

Як зазначили, Ердоган висловив співчуття у зв'язку зі смертю колишнього президента СРСР Михайла Горбачова, підкресливши його "значну роль у новітній історії росії та всього світу".

За даними пресслужби кремля, президенти двох країн у контексті домовленостей, досягнутих під час переговорів у Сочі 5 серпня, обговорили "питання подальшого розвитку багатопланової співпраці між росією та Туреччиною", а також "підтвердили налаштованість на розширення торговельно-економічних зв'язків, зокрема просування спільних стратегічних проектів у сфері енергетики".

Окрім того, путін та Ердоган говорили про Україну.

"Зачеплено також ситуацію в Україні. Реджеп Таїп Ердоган (нібито - ред.) відзначив конструктивну роль росії в організації місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС. Розглянуто перебіг реалізації укладеної в Стамбулі 22 липня за посередництва президента Туреччини "зернової угоди", - ідеться у повідомленні кремля.

5 серпня путін і Ердоган провели переговори у Сочі. За підсумками переговорів лідери домовилися про часткову оплату в рублях постачання російського газу до Туреччини і подальший розвиток відносин.