Зростання промислового виробництва у 2021 році становило 1,1%, проти 4,5% падіння роком раніше та 0,5% у 2019 році. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Держстатистики.

У грудні 2021 року проти аналогічного періоду минулого року зафіксовано падіння промислового виробництва на 1%, проти зростання у річному вимірі на рівні 0,4% місяцем раніше.

У порівнянні з листопадом минулого року у грудні зафіксовано зростання промвиробництва - на 1,1%.

Водночас, з коригуванням на ефект календарних днів промвиробництво у грудні 2021 року проти аналогічного періоду минулого року показало падіння на 1,4%, а в порівнянні з листопадом з урахуванням сезонної корекції, спостерігалося падіння на 0,2%.

Загалом у 2021 році в Україні у порівнянні з 2020 роком зросло виробництво у добувній промисловості та розробленні кар’єрів – на 0,9%, переробній – на 1,5%, і скоротилося у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – на 0,1%.

Додамо, дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.