Напередодні три провідні сили правлячої коаліції не голосували з питання довіри уряду Маріо Драґі.

Президент Італії Серджо Матарелла ухвалив відставку прем'єр-міністра Маріо Драґі. Про це повідомила канцелярія глави держави у четвер, 21 липня.

"Президент Італії Серджо Матарелла прийняв сьогодні прем'єр-міністра Італії Маріо Драґі, який після обговорення ситуації, що склалася після голосування в сенаті, передав прохання про відставку свого уряду. Президент республіки взяв це до відома, уряду доручено виконувати поточні обов'язки", – йдеться в заяві.

Напередодні ввечері в італійському сенаті відбулося нове голосування щодо довіри уряду. Більшість висловилася на його підтримку: 95 зі 133 сенаторів, що взяли участь у голосуванні. Усього ж у залі засідань перебували 192 парламентарі з понад 300. Але три провідні сили правлячої коаліції – Рух 5 зірок, а також правоцентристські Вперед, Італіє! та Ліга – голосувати не стали.

Минулого тижня Драґі також подавав у відставку, але сенат висловив довіру його кабінету. І хоча тільки партія Рух 5 зірок не брала участі в голосуванні, прем'єр заявив, що загальнонаціональної більшості більше немає. Але тоді президент не прийняв відставку Драґі.