Російський диктатор Володимир Путін "визнав, що у нього немає перемоги, яку можна святкувати", однак не повідомив про плани щодо виведення військ. Про це заявила постійний представник США в ООН Лінда Томас-Грінфілд в інтерв'ю CNN, пише УНН.

Як заявила дипломат, коментуючи промову путіна у понеділок, 9 травня, російський диктатор "визнав, що він не має перемоги, яку можна святкувати".

У той же час, за її словами, він не дав жодних натяків на те, що планує закінчити війну.

Томас-Грінфілд зазначила, що путін не скористався своїм виступом у понеділок, щоб оголосити про виведення військ з України – що віталося б Сполученими Штатами – і що, за її словами, свідчить про те, що війна триватиме.

"У (путіна) не було причин оголошувати перемогу або оголошувати війну, яку він уже веде понад два місяці", - сказала дипломат.

"Його зусилля в Україні не мали успіху. Він не зміг увійти в Україну, поставити їх на коліна за кілька днів і змусити їх здатися", - додала вона.

Тим не менш, "конфлікт точно не закінчено", сказала Томас-Грінфілд, додавши, що путін "не оголосив про виведення військ, не оголосив про домовленість з українцями".

"Тому я підозрюю, і ми всі оцінюємо, що це може бути довгостроковий конфлікт, який може тривати ще кілька місяців", - додала постпред.

Путін виступив з промовою в Москві на параді до 9 травня. Він назвав вторгнення в Україну "вимушеним та єдиним правильним рішенням". Диктатор повідомив, що до параду в Москві залучили російських солдатів і офіцерів, які безпосередньо брали участь у війні проти України на Донбасі.

МЗС України охарактеризував цей захід як марш ґвалтівників та вбивць жінок та дітей.