Пішов із життя засновник та колишній керівник однойменної британської команди Формули-1.

У Великій Британії у віці 79 років помер Френк Вільямс, засновник легендарної команди Формули-1. Як повідомляється, легендарний гонщик і функціонер помер в оточенні родини та близьких.

Колишній гонщик "королівських гонок" Хуан Пабло Монтойя зворушливо попрощався зі своїм колишнім босом: "Френку, ми всі за тобою сумуватимемо. Ти був великим джерелом натхнення в моєму житті та кар'єрі і завжди був чудовим другом. Молюся за тебе та твою родину. Без тебе нудьгуватимуть", – написав колумбієць.

Висловив Вільямсу подяку і британський автогонщик Джорж Рассел: "Сьогодні ми прощаємося з людиною, яка створила нашу команду. Сер Френк був воістину чудовою людиною, я завжди пам'ятатиму цей сміх. Він був більше, ніж бос, він був наставником та другом для всіх, хто приєднався до родини Вільямс. Для нього було справжньою честю брати участь у перегонах і бути частиною неймовірної спадщини, яку він залишає після себе. Спадщина, яка назавжди залишиться в серці та душі цієї команди. Спочивай з миром, сере Френку. Спасибі за все".

Нагадаємо, Френк Вільямс створив гоночну команду ще у 24 роки. Проте на початку, у 60-х, у стайні не було коштів, щоб зібрати власну машину, і гонщики виступали на орендованих автомобілях.

За свою історію стайня Вільямс дев'ять разів ставала володарем Кубка конструкторів та сім разів перемагала у чемпіонаті Формули-1. За команду виступали такі легендарні гонщики, як Найджел Менселл, Ален Прост, Деймон Хілл та Жак Вільнєв.

Також нагадаємо, 1986 року Френк Вільямс потрапив у страшну аварію, внаслідок якої через перелом хребта назавжди був прикутий до інвалідного крісла.

2020-го Вільямс продав команду інвестиційній групі "Дорілтон". Однак нові власники сказали, що не змінить назву на знак поваги до Френка Вільямса.