Згідно зі звітом британської групи захисту прав споживачів, представники Apple могли завищити показники тривалості роботи акумуляторів в деяких моделях смартфонів iPhone.

Apple "значно" перебільшила показники тривалості роботи батареї окремих моделей iPhone, пише Business Insider з посиланням на британську групу захисту прав споживачів Which?.

Згідно з недавнім звітом Which?, акумулятори в різних моделях iPhone розряджалися від 18% до 51% швидше, ніж заявляв виробник. Смартфоном з самим завищеним показником роботи батареї виявився iPhone XR, який пропрацював 16 годин і 32 хвилини, коли в Apple заявляли, що модель повинна працювати до 25 годин в розмовному режимі.

Експерти тестували повністю заряджені телефони в режимі постійної розмови або користування інтернетом. У Which? також говорять, що в смартфонах HTC виробник завищує тривалість роботи акумулятора на 5%, а моделі Samsung, Nokia, і Sony, навпаки, працюють довше, ніж передбачається.

В Apple відповіли, що їх показники роботи акумуляторів в смартфонах відповідають дійсності і група Which? не надала методологію, за якою вони тестували моделі iPhone.