Папа Франциск виголосив урочисте благословення місту Риму та миру з лоджії базиліки Святого Петра вперше після дворічної перерви.

Папа Римський Франциск у традиційному різдвяному зверненні виступив проти поширення "метастазів конфлікту" в Україні. Про це повідомляє Vatican News у суботу, 25 грудня.

"Стань світлом і підтримкою для тих, які вірять та діють, прямуючи також і проти течії, на користь зустрічі та діалогу, і не дозволь, аби в Україні поширювалися метастази злоякісного конфлікту", – таку молитву Папа сказав, зокрема, у різдвяному посланні Urbi et Orbi (До граду та світу).

Папа Франциск виголосив урочисте благословення з лоджії базиліки Святого Петра у Ватикані вперше після дворічної перерви. Востаннє цей урочистий захід проходив у такій формі на Різдво 2019, адже подальші великодні та різдвяні святкування проходили в умовах суворих карантинних обмежень.

Тепер же знову все відбувалося за звичним протоколом. Паломники, що зібралися на площі Святого Петра, незважаючи на дощову погоду, з ентузіазмом привітали Папу, який опівдні з'явився в лоджії.

Оркестри Папської Швейцарської Гвардії та італійських карабінерів виконали державні гімни Італії та Ватикану, після чого глава Католицької церкви виголосив різдвяне послання.