Арміна Лашета розкритикували за порушення таємниці голосування - він звернув свій бюлетень таблицею назовні.
 

Лідер Християнсько-демократичного союзу Армін Лашет порушив таємницю голосування, звернувши свій бюлетень таблицею назовні. Про це повідомляє Spiegel в неділю, 26 вересня.

Після публікації фотографій Арміна Лашета з виборчої дільниці, політики, зокрема від SPD - головного суперника ХДС, розкритикували його за порушення таємниці голосування.

"З точки зору дотримання таємності, Лашет - найкращий канцлер для всіх іноземних спецслужб", - заявив екс-депутат SPD Герольд Райхенбах.

У свою чергу уповноважений з нагляду за федеральними виборами (Bundeswahlleiter) заявив, що незважаючи на те, що Лашет порушив таємницю голосування, його бюлетень не буде визнаний недійсним - оскільки вже було кинуто в урну, а факт голосування за власну політсилу не є несподіванкою.

Зазначимо, що Лашет голосував на дільниці у середній школі в Аахені. За словами політика, вибори визначать життя Німеччини на найближчі роки і "кожен голос має значення".

Інші топ-кандидати в канцлери вже проголосували - зокрема, лідер SPD Олаф Шольц і лідер "Зелених" Анналена Бербок. Вони голосували в Потсдамі.

Зазначимо, що соцопитування пророкують перемогу соціал-демократам. За останніми цифрами, вони мають підтримку на рівні 25-26%, ХДС-ХСС - 22-25%, Зелені - 16-17%.