Зокрема, про це попросили представники засновника соціальної мережі ВКонтакте та месенджера Telegram Павла Дурова.

Низка мільярдерів, "пов'язаних із РФ", дуже не хочуть, щоб Forbes називав їх громадянами РФ, акцентуючи увагу на іноземному громадянстві: останніми місяцями ця тенденція зростає.

Зокрема, про це попросили представники засновника ВКонтакті та Telegram Павла Дурова, повідомляє американський Forbes.

"Павло виїхав із Росії багато років тому і не збирається повертатися", - заявив представник бізнесмена.

Дуров кілька років фігурував у списках Forbes як представник Росії, але тепер просить зазначати, що з минулого року він громадянин Франції (також у нього, як повідомляється, є громадянство Сент-Кітс та Невіс).

Також просять не називати їх російськими бізнесменами Ігор та Дмитро Бухмани – засновники Playrix, який займається розробкою мобільних ігор, Микола Сторонський – співзасновник Revolut та інвестор Юрій Мільнер.

Бухмани вказують, що кілька років тому вони переїхали до Ізраїлю, а представники Сторонського нагадують, що він є громадянином Великобританії.

Юрій Мільнер наполягає на тому, що з 2014 року не був у Росії та не має активів на її території, і ще у 1999 році отримав громадянство Ізраїлю.

Forbes наголошує, що прохання від бізнесменів, які мають зв'язки з РФ, не вказувати їх у списках як "російських бізнесменів" надходили і раніше, але останні кілька місяців кількість таких звернень збільшилася, у тому числі на тлі санкцій, введених проти РФ через вторгнення в Україну.