Ексголовний редактор Telegram-каналу Nexta Роман Протасєвіч, затриманий після посадки літака Ryanair в Мінську, збирався разом зі спільниками “влаштувати бійню і кривавий заколот” в Білорусі, заявив глава республіки Олександр Лукашенко.

Президент Білорусі додав, що Протасєвіч нібито був найманцем, і назвав його “покидьком, який вбивав людей на південному сході України”, передає УНН з посиланням на підконтрольне білоруській владі видання “Білорусь сьогодні”.

“Один екстреміст зі своєю спільницею. Але нехай тепер його численні західні захисники дадуть відповідь на питання: на які спецслужби ця людина працювала? Не тільки він, а й його спільниця. Західні захисники повинні відповісти на питання: хто йому платив за участь у війні на Донбасі? Цього вони, напевно, бояться найбільше. Тому підняли виття. Досвід найманця у нього великий. Покидьок, який вбивав людей на південному сході України. Ці факти відомі не тільки у нас і в братській Росії, але і у всьому світі. І він особливо це не приховував. Власне, і тут, в Білорусі, він і його спільники також збиралися влаштувати бійню і кривавий заколот”, — сказав Олександр Лукашенко в ході зустрічі з парламентарями, членами Конституційної комісії і представниками органів держуправління.