Окрім України, військові сили концентрують у Польщі та країнах Балтії, стверджує Лукашенко.

Формальний глава Білорусі Олександр Лукашенко заявив у понеділок, 17 січня, про стягування військ України до кордону між країнами, повідомляє БелТА.

"Це ще дужче, ніж натовські військовослужбовці. І це все в безпосередній близькості від державного кордону нашої країни. Знову ж таки, під виглядом того, що боротимуться з мігрантами. Та мігранти туди навіть у страшному сні не потраплять", - заявив він.

Лукашенко впевнений, що мігранти не мають наміру рухатися у напрямку України, оскільки "з України свої люди тікають".

Він також заявив, що у Польщі та країнах Балтії біля білоруських кордонів зосереджено понад 30 тис. військовослужбовців.

"На території Польщі та країн Балтії на ротаційній основі перебуває від 8 до 10 тисяч військовослужбовців США. Американцям тут що робити? Чого нам, Росії дорікати, що ми якісь там маневри проводимо, навчання і так далі, якщо ви за тридев'ять" земель сюди приперлися? Що ви тут робитимете? – зауважив Лукашенко.

Також він заявив, що "чує" про заклики до війни.

Крім того, Лукашенко дорікнув Польщі в намірі розмістити додаткові війська НАТО.

"Варшава звернулася до керівництва Північноатлантичного блоку, який зараз у переговорах теліпається з Росією, хочуть, справді, Росія права, - заволокити, зам'яти всі ці переговори, ідеї та піднести начебто нічого не відбувається, а ми бачимо, що відбувається, з проханням розвернути в даному регіоні багатоешелоновану систему тилового та технічного забезпечення. Як люди військові, ми одразу ставимо питання: навіщо?" - Заявив він.

Також Лукашенко повідомив, що спільні військові навчання Білаурсі та Росії розпочнуться у лютому.