Через наміри України вступити в НАТО для Білорусі "відкривається новий фронт", заявляє Лукашенко.

Олександр Лукашенко виступив з критикою курсу України на вступ до НАТО, повідомляє БелТА в понеділок, 27 вересня.

Він заявив, що Польща "розгортає цілі корпуси" біля кордонів Білорусі.

"Зрозуміло, що це ж не проти Німеччини розгортаються ці війська. Причому іноземних держав, перш за все США. Ми бачимо, як лізе Литва в кожну щілину, щоб показати свою відданість НАТО і США. Але найсумніше - це Україна. У нас відкривається новий, по-старому кажучи, фронт. Ми бачимо, що вони творять", - заявив Лукашенко.

Також він стверджує, що на території України створюються навчально-тренувальні табори, де "цілеспрямовано навчають роботі з Білорусі".

Лукашенко заявив про стурбованість Білорусі та Росії ситуацією на кордоні з Україною.

"Особливу увагу українській ділянці - що ми там будемо робити. Ви бачите, вони туди, в Україну, тягнуть натовські війська. Під видом навчальних центрів вони створюють фактично бази. Бази Сполучені Штати створюють в Україні. Ясно, що нам треба на це реагувати", - заявляє він.

Цю тему Лукашенко регулярно обговорює з президентом РФ Володимиром Путіним.

"Ми з президентом Росії проводили і проводимо консультації з цього питання і домовилися, що там треба робити якісь дії. В іншому випадку ми завтра матимемо прямо на кордоні Білорусі та Росії неприйнятну для нас ситуацію. Аж до розміщення ракет відповідної дальності. Ми на це не підписувалися і допустити цього не можемо", - заявив Лукашенко.