Це рішення завершило чотиримісячну суперечку між республіканцями і демократами навколо завдань комісії.

Палата представників Конгресу США підтримала рішення про створення незалежної комісії для розслідування нападу прихильників Трампа на Конгрес США в січні цього року, повідомляє CNN.

Відповідний законопроект підтримали 252 конгресмени, проти виступили 175. Всупереч позиції керівництва фракції підтримали рішення також 35 республіканців, що продемонструвало їхню незгоду з екс-президентом Дональдом Трампом, який закликав голосувати проти.

Далі документ має надійти для схвалення в Сенат. Тим часом лідер республіканської меншості у верхній палаті Конгресу Мітч Макконнелл заявив, що виступає проти цього законопроекту.

Це голосування знаменує завершення чотиримісячної суперечки між республіканцями і демократами навколо завдань комісії. Демократи вимагали, щоб вона зосередилася виключно на події, які привели до штурму Капітолія 6 січня. У свою чергу керівництво республіканців пропонувало, щоб комісія розслідувала і торішні протести.

Законопроект передбачає створення комісії з 10 осіб, в якій кожна сторона має однакове представництво і право викликати свідків на допит. Комісії слід вивчити "факти і обставини нападу 6 січня на Капітолій, а також фактори, які могли спровокувати напад на нашу демократію".