Зіткнення між палестинцями та ізраїльськими силами безпеки почалися у Дамаських воріт - головної брами мусульманського кварталу Старого міста Єрусалима, а також відновилися на Храмовій горі, повідомляють ЗМІ Ізраїлю.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху після ракетного удару з сектора Газа по околицях Єрусалима заявив, що ХАМАС "перейшов червоні лінії" і його дії повинні отримати відповідь. Про це у вівторок, 11 травня, повідомляє The Jerusalem Post.

"Терористичні групи в Газі перетнули червону лінію в День Єрусалима і атакували ракетами околиці міста", - заявив Нетаньяху.

Він підкреслив, що Ізраїль не потерпить атак на співгромадян і на свою територію і "відповість з великою силою". У той же час прем'єр визнав, що конфронтація "може тривати деякий час".

Також Нетаньяху підкреслив, що  Ізраїль не хоче ескалації ситуації.

У свою чергу постпред Ізраїлю при ООН Гілад Ердал звинуватив міжнародне співтовариство, що воно закликами до Ізраїлю проявляти стриманість сприяє насильству з боку палестинців.

У понеділок з сектора Газа по Ізраїлю було випущено десятки ракет. У відповідь армія оборони Ізраїлю завдала авіаударів по анклаву, знищивши до десяти бойовиків ХАМАС. Ударам також піддалися ракетні установки. У свою чергу палестинські ЗМІ повідомили в результаті цих ударів загинули 20 осіб, включаючи дев'ять дітей.