Ізраїльські військові розробляють кілька варіантів наземної операції проти угруповання ХАМАС, але рішення поки не прийнято.

Армія оборони Ізраїлю розробляє можливість проведення наземної операції в секторі Газа. Про це в четвер, 13 травня, повідомив прес-секретар армії Йонатан Конрікус.

"Війська в дивізії "Газа" перебувають на різних стадіях підготовки, включаючи інструкції керівництва генерального штабу, але поки не було дано наказу здійснити таку операцію. Але військові приготування дійсно ведуться", - сказав Конрікус.

Як повідомляє The Jerusalem Post, план операції надійде на розгляд начальнику Генштабу Авіву Кохаві протягом дня.

Як повідомив представник прес-служби Армії оборони Ізраїлю Хідаят Зільберман, до кордонів сектора вже перекинуті кілька бригад: десантники, піхота і бронетанкові підрозділи.

За останню добу армія Ізраїлю посилила обстріли цілей руху ХАМАС в Газі. Як заявили військові, удари завдаються максимально точно, місцеве населення отримує завчасні попередження про точки, куди буде завдано удару. Ізраїльські військові вважають, що багато цивільних об'єктів в Газі використовуються ХАМАС у військових цілях.

Вранці в четвер армія завдала серію ударів по цілях ХАМАС в секторі Газа. Як повідомляє The Jerusalem Post, знищений штаб служби внутрішньої безпеки ХАМАС, банк руху і будинок одного з вищих командирів.

Ідеться про Іяда Тайіба - командира, який відповідав за дії кількох батальйонів. За даними ізраїльської армії, його будинок використовувався для терористичної діяльності. Крім того, зруйновано будівлю, яка, за даними ізраїльської армії, використовувалася ХАМАС як центральний банк.