Представник міністерства закордонних справ Ірану спростував твердження про те, що іранські інструктори допомагали російським збройним силам.

Офіційний представник міністерства закордонних справ Ірану Насер Канані у понеділок спростував твердження, що іранські інструктори перебували на тимчасово окупованих територіях України і допомагали російським військам. Про це повідомляє AFP.

Коментуючи заяву Білого дому про участь у війні в Україні, Канані заявив:

"Ми рішуче заперечуємо проти цієї новини".

Він також звинуватив США у прагненні "відволікти громадську думку від руйнівної ролі, яку вони відіграють у війні в Україні, перебуваючи на одному боці конфлікту й інтенсивно експортуючи зброю та техніку в Україну".

Як відомо, Росія останнім часом масовано застосовує для ударів по Україні дрони-камікадзе, які фахівці ідентифікують як іранські Шахед-136 і які російська армія використовує під назвою Герань. Тегеран неодноразово заперечував передачу безпілотників у Росію. У Білому домі вважають заперечення, які дає Іран, неправдивими.

У МЗС України заявили, що те, що Іран надає Росії зброю для ведення повномасштабної війни, робить Іран співучасником агресії та воєнних злочинів на території України.