Неприємний для українців інцидент стався вчора на британському телебаченні.

Під час популярної передачі "Доброго ранку, Британія" провідна Кейт Гарревей безсторонньо висловилась про форму футбольної збірної України. Спілкування в студії за участю посла України Вадима Пристайко було присвячено матчу 1/4 фіналу Євро-2020 Україна - Англія, який в суботу відбудеться в Римі.

Зокрема, 54-річна ведуча сказала, мабуть, вирішивши пожартувати:

"Я не знаю, чи добре ви бачите, але на передній частині вашої футболки є карта. Її важко розгледіти, і вона трохи нагадує пляму. Це схоже на футболку, яку мій син піднімає з підлоги і вважає, що вона не дуже брудна".

При цьому другий телеведучий сміхом відреагував на ці слова. А Гарревей вирішила зачепити посла, запитавши, чи не є рішення розмістити карту на формі політичним. Пристайко не став відповідати на шпильки щодо "плями", а помітив, що це не політичний крок, а бажання об'єднати всю націю під час масштабного турніру. У тому числі Крим, який вже сім років окупований Росією.

Справедливості заради варто помітити, що багато англійців обурилися грубим висловлюванням Кейт, про що написали в соцмережах.