Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що існують хороші шанси для уникнення можливого виходу Росії зі складу організації.

Про це повідомляє російська служба DW з посиланням на його інтерв’ю AFP.

За словами Ягланда, наразі тривають "предметні дискусії" між Комітетом міністрів РЄ та Парламентською асамблеєю Ради Європи (ПАРЄ), і "це обнадіює". Генсек організації висловив упевненість, що Москва зацікавлена в тому, щоб залишитися в складі цього міжнародного органу.

На думку Ягланда, вихід або виключення Росії буде являти собою "драматичну" подію, яка може призвести до виникнення нових "кордонів" в Європі. По один бік цієї нової межі житимуть ті, хто зможе звертатися до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі, по інший - близько 140 млн громадян Росії, для яких ця інстанція виявиться недоступною, зазначив генсек РЄ.

Турбйорн Ягланд, який має залишити свою посаду ниншнього року, висловив надію, що знайти вихід з ситуації вдасться ще до літньої сесії ПАРЄ 24-28 червня.

Нагадаємо, ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу у зв’язку з анексією Криму, а РФ у відповідь припинила брати участь у сесіях Асамблеї.