російський енергетичний гігант "Газпром" відновив постачання газу до Італії через територію Австрії, що були зупинені 1 жовтня, інформує УНН, посилаючись на Reuters.

"Газпром" заявив, що спільно з італійськими покупцями знайшов рішення після регулятивних змін в Австрії, які призупинили потік газу в Італію наприкінці вересня цього року.

Італійська енергетична група Eni підтвердила у своїй заяві, що поставки відновилися. У компанії додали, що в середу, 5 жовтня, очікується, що надійде лише частина запитаного газу.

"Відновлення поставок стало можливим завдяки вирішенню Eni та залученими сторонами обмежень, що випливають із нового законодавства, запровадженого австрійськими регуляторними органами", - йдеться в заяві.

Повідомляється, що наразі на російський газ припадає близько 10% імпорту італійського газу, тоді як частка з Алжиру та Північних країн зросла.

Одна з найбільш залежних країн Європи від російських енергоресурсів, Угорщина, отримає відстрочку у розмірі близько 1,9 млрд євро за платежами за газ ПАТ "Газпром" протягом опалювального сезону.