Гельсінкі запровадили обмеження на в'їзд для громадян РФ. За два дні його дії прикордонники "розвернули" понад 400 росіян.

Фінляндія перестала пропускати російських туристів із 30 вересня. За перші два дні жовтня на кордоні "розвернули" понад 400 росіян. Прикордонний трафік впав у вісім разів, порівняно з попередніми вихідними. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформацію Асоціації туроператорів у вівторок, 4 жовтня.

На сайті Прикордонної служби Фінляндії опублікували інформацію російською з поясненнями нових правил в'їзду росіян до Фінляндії.

"Зверніть увагу, що остаточне рішення про в'їзд приймається завжди під час прикордонного контролю. Прикордонна охорона Фінляндії не видає попередніх дозволів на в'їзд до країни", - йдеться у повідомленні.

У тексті також перерахували групи осіб особливих категорій, на візовий в'їзд яких обмеження не поширюються. До списку належать сімейні зв'язки, ділові поїздки, лікування, робота. Студентам можна в'їжджати лише до 90 днів - наприклад, для складання іспитів.

На сайті Прикордонної служби зазначається, що до Фінляндії можуть в'їжджати власники нерухомості чи квартири з метою необхідного ремонту чи обслуговування об'єкта нерухомості чи квартири на території Фінляндії.

При цьому людині слід довести необхідність ремонту чи обслуговування власної квартири. Пропуск в країну може бути дозволено лише власнику квартири/нерухомості, без супроводу та участі в ремонтних роботах інших осіб або членів сім'ї.