Путін знову поклав на Україну відповідальність за виконання Мінських домовленостей, а також розповідав про "гарантії безпеки" для РФ.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон мав телефонні переговори із президентом РФ Володимиром Путіним. Про це повідомляє прес-служба Кремля у середу, 2 лютого.

Путін знову поклав на Україну відповідальність за виконання Мінських домовленостей, а також розповідав про "гарантії безпеки" для РФ. Він стверджує, нібито політика відкритих дверей НАТО суперечить "основному принципу неподільності безпеки".

У свою чергу Джонсон наголосив, що будь-яке вторгнення РФ в Україну буде трагічним прорахунком.

"Прем'єр-міністр висловив глибоке занепокоєння нинішньою ворожою активністю Росії на кордоні з Україною", - сказав представник офісу Джонсона, повідомляєReuters.

"Він наголосив, що потрібно знайти шлях, який може вести вперед і поважати як територіальну цілісність України, так і право на самооборону", - додав представник Джонсона.

"Лідери погодилися з тим, що загострення не відповідає нічиїм інтересам. Прем'єр-міністр наголосив, якими важливими є діалог і дипломатія, а також що Україну потрібно додати в переговори", - сказано в заяві за підсумками переговорів.