Об'єднуватися з Румунією бажають лише 40% місцевих жителів, а вступати в НАТО - лише 27%.

Більш як 70% громадян Молдови підтримують приєднання країни до Європейського Союзу, а більше 40% молдаван виступають за об'єднання з Румунією. Про це свідчать дані дослідження Поствиборний барометр, яке провела компанія Date Inteligente.

Згідно з результатами опитування, які було представлено в п'ятницю, 71,6% респондентів підтримують приєднання Молдови до Євросоюзу, 37,5% - за приєднання Республіки до Євразійського союзу. Приєднання Молдови до НАТО підтримують 27,7%. Питання були поставлені окремо за кожним варіантом.

Також 41,2% виступають за об'єднання Молдови з Румунією, а 20,4% респондентів виступають за відновлення СРСР, 48,1% - за вихід Молдови із СНД.

Згідно з опитуванням, 25,3% громадян підтримують визнання незалежності "Придністровської Молдавської Республіки".

У рейтингу довіри до політиків лідирує президент Мая Санду (38,9%). Далі йдуть голова ПСРМ Ігор Додон (20,3%), голова Партії Шор Ілан Шор (5,7%), голова ПКРМ Володимир Воронін (4,3%), голова Нашої партії Ренато Усатий (3%).

Більше половини учасників опитування (52,4%) вважають, що справи в Молдові рухаються в правильному напрямку, інакше вважають - 36,4%.