Блінкен провів телефонну розмову з Лавровим, "щоб обговорити гострі та загальні побоювання щодо військової агресії проти України".

Держсекретар США Ентоні Бленкен та міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров сьогодні, 12 лютого, провели телефонну розмову щодо ситуації навколо України. Про це повідомили обидві сторони.

"Сьогодні я розмовляв з міністром закордонних справ Лавровим, щоб закликати до дипломатичного врегулювання неспровокованого військового нарощування Росією навколо України. Я повторив, що подальша російська агресія буде зустрінута рішучою, масовою і згуртованою трансатлантичною відповіддю", - повідомив Блінкен в Twiter.

Держдепартамент США повідомив, що Блінкен провів розмову по телефону з Лавровим, "щоб обговорити гострі та загальні побоювання щодо того, що Росія може розглянути можливість нової військової агресії проти України найближчими днями".

У МЗС РФ повідомили, що "розгорнута США та їхніми союзниками пропагандистська кампанія про "російську агресію" проти України переслідує провокаційні цілі, заохочуючи владу в Києві до саботажу Мінських угод та згубних спроб силового вирішення "проблеми Донбасу".