У кількох регіонах Китаю, включаючи велике південно-західне місто Чунцін, температура в суботу перевищила 40 градусів за Цельсієм, тоді як національна обсерваторія країни оголосила "червоний" рівень небезпеки через сильну спеку. Про це УНН пише з посиланням на Global Times.

У Чжецзяні, де розташовано безліч заводів та експортерів, представник метеорологічної служби повідомив, що східна провінція побила свій попередній рекорд за кількістю днів із високою температурою цього року: 31 день із температурою вище 35°C та 16 днів із температурою вище 38°C.

Поряд із Чунціном, де температура в суботу досягла 42,1°C, Хубей, Хунань, Шаньдун, Аньхой, Сіньцзян, Цзянсі та Фуцзянь були серед провінцій та регіонів, де температура перевищила 35°C.

У суботу метеорологічна обсерваторія Шанхаю повідомила, що цього року в місті було 40 днів із температурою понад 40 градусів за Цельсієм, досягнувши піку 13 липня на позначці 40,9 градуса.

Минулого тижня бюро погоди Китаю попередило, що середня температура в країні зростала набагато швидше, ніж у середньому у світі за останні 70 років, і залишиться «значно вищою» у майбутньому в міру зростання проблем, пов'язаних зі зміною клімату.

Більшість Європи пережила кілька тижнів аномальних температур: у Франції вирують лісові пожежі, а деяких частинах Англії спостерігається сильна посуха.