Президент США виступив із промовою на підтримку нинішнього губернатора Каліфорнії Ґевіна Ньюсома.

Президент США Джо Байден згадав про свого попередника і противника на виборах 2020 року Дональда Трампа на виступі перед прихильниками в Каліфорнії та перехрестився. Про це повідомляє Associated Press у вівторок, 14 вересня.

Зокрема, Байден говорив про вибори губернатора штату, коли виступав на підтримку його нинішнього глави Ґевіна Ньюсома. Він заявив, що його противник -республіканець Ларрі Елдер - "клон Дональда Трампа", якого не можна допустити до влади.

"Як ви всі знаєте, торік я боровся на виборах проти справжнього Дональда Трампа", - сказав Байден і перехрестився під сміх своїх прихильників.

 

 

Нинішній візит Джо Байдена в Каліфорнію - частина кампанії з підтримки політиків-демократів по всій країні, мета якої боротьба із "трампізмом", який зберігся в США після відходу Трампа.

У квітні 2021 року республіканці змогли зібрати необхідну кількість підписів за відкликання губернатора Каліфорнії. Передусім невдоволення виборців викликано діями влади штату в боротьбі з епідемією COVID-19. Голосування призначено на 14 вересня, а в бюлетенях буде два питання: "Чи хочете ви відкликання губернатора?" і "Якщо так, хто, на вашу думку, має його замінити?". У разі перемоги прихильників відкликання його наступник очолить штат на період до чергових губернаторських виборів.