Російські "референдуми" на захоплених українських територіях є обманом і США ніколи їх не визнають.

Про це заявив президент США Джо Байден, пише Reuters.

За його словами, ці референдуми спрямовані на анексію окупованих регіонів, і Вашингтон "ніколи не визнає українську територію чимось іншим, ніж частиною України".

У своїй заяві Байден зазначив, що Вашингтон "працюватиме із союзниками та партнерами, щоб завдати Росії додаткових швидких і серйозних економічних втрат".

"Велика сімка" засудила фіктивні референдуми в Україні

Разом із Байденом, лідери країн "Великої сімки" також засудили організовані Росією "референдуми" на окупованих частинах України задля анексії цих територій, назвавши це грубим порушенням міжнародного права, пише The New York Times.

"Ці фіктивні референдуми, ініційовані Росією та її колаборантами, не мають жодної юридичної сили чи легітимності, про що свідчать поспішні методи організації, які жодним чином не поважають демократичні норми, та відверте залякування Росією місцевого населення", - заявили лідери G7.

Лідери "Великої сімки" зазначили, що ці псевдореферендуми жодним чином не є легітимним волевиявленням українського народу.

"Ми ніколи не визнаємо ці референдуми, які здаються кроком до російської анексії, і ми ніколи не визнаємо ймовірну анексію, якщо вона відбудеться", - додали лідери G7.

Прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр заявила журналістам у п'ятницю, що адміністрація Байдена "готова запровадити додаткові швидкі та серйозні економічні санкції щодо Росії разом із нашими союзниками та партнерами у відповідь на ці дії, якщо вони просуватимуть анексію".