Глава Єврокомісії також заявила, що США та Європа "відновили довіру та зв'язки". Важливим кроком стане зменшення американського мита на європейський метал.

Президент США Джо Байден заявив про початок нової епохи у співпраці США з Євросоюзом, важливою частиною якої стане часткове скасування американських мит на імпорт сталі та алюмінію з ЄС. Про це Байден оголосив у ході спільної прес-конференції з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн у неділю, 31 жовтня, повідомляє агентство AFP та DW.

"США та ЄС перейшли до нової епохи трансатлантичного співробітництва, яке принесе користь усім нашим народам як зараз, так і в майбутньому", - заявив Байден.

У свою чергу глава Єврокомісії зазначила, що США та Європа "відновили довіру та зв'язки".

Важливим кроком у відносинах, на думку Байдена та фон дер Ляєн, стала домовленість Вашингтона та Брюсселя про часткове зняття американських мит на імпорт сталі та алюмінію з ЄС.

Про домовленість оголосили 30 жовтня на саміті G20. Згідно з угодою, США дозволять безмитний імпорт європейських сталі та алюмінію, але з певними квотами. ЄС у свою чергу з 1 грудня зніме мита на низку американських товарів.

У міністерстві торгівлі США зазначили, що укладання нової угоди дозволить США та Євросоюзу спільно впоратися із проблемою глобальних надлишкових виробничих потужностей у Китаї. Крім того, в Європейській комісії зазначили, що виробництво алюмінію та сталі є одним із найбільших забруднювачів атмосфери, тому США та ЄС працюватимуть разом для того, щоб зменшити вуглецеві викиди у цій галузі.