Президент США Джо Байден заявив у вівторок, що до кінця травня в Сполучених Штатах буде досить доз вакцини проти COVID-19 для кожного дорослого американця, передає УНН з посиланням на CNN.

Президент США також оголосив, що доручить штатам приділяти пріоритетну увагу в своїх планах з вакцинації вчителям.

Відзначається водночас, що нова дата не означає, що всі американці отримають щеплення до 31 травня. Проблеми з розподілом і медперсоналом показують, що введення всіх доз може зайняти набагато більше часу.

Раніше адміністрація США ставила собі за мету отримати досить доз до кінця липня.

"Це прогрес", - сказав Байден, попередивши, що все ще можуть бути затримки з отриманням вакцин, і припустивши, що країна не повернеться до нормального життя ще довго.

У своєму виступі Байден, очікувано, оголосив, що компанія Merck допоможе у виробництві недавно схваленої вакцини, розробленої Johnson & Johnson, що дозволило досягти нової мети.

Напередодні ЗМІ повідомили про плани Байдена оголосити, що міжнародна компанія зі штаб-квартирою в США Merck & Co. співпрацюватиме з Johnson & Johnson для виробництва вакцини проти коронавірусу.

Дозвіл на екстрене використання вакцини проти COVID-19 Johnson & Johnson було отримано в минулу суботу.

Дозвіл дозволяє поширювати вакцину проти COVID-19 Johnson & Johnson в США для використання особами віком від 18 років. Перші поставки в США схваленої вакцини від коронавірусу очікуються на наступному тижні.

Як стало раніше відомо ЗМІ, адміністрація президента США Джо Байдена не надаватиме країнам, що розвиваються, наявну в країні вакцину від коронавірусу до тих пір, поки не буде вакцинована велика частина населення самих Сполучених Штатів.