Секретар РНБО Данілов на брифінгу вкотре виступив проти можливих прямих переговорів із представниками т.зв."Л/ДНР".

Зустріч Тристоронньої контактної групи (ТГК) із приводу загострення на Донбасі відбудеться завтра, 19 лютого. Це під часбрифінгу підтвердила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"Як ви знаєте, ми терміново запросили зустріч, і сьогодні група безпеки була готова до переговорів, але, на жаль, РФ відмовилася зустрічатися у тристоронньому форматі. Ми сподіваємося, що завтра така зустріч буде", – сказала Верещук.

Вона відзначила, що Україна – не ворог мирним жителям ОРДЛО.

"Те, що відбувається на окупованих територіях – нагнітання паніки російськими окупантами. Нас намагаються схилити до поступок", – заявила Верещук.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій закликала жителів ОРДЛО їхати на підконтрольну Україні територію.

З її слів, Україна створить всі умови, щоб їм було десь жити.

"Я хочу сказати тим людям, які вирішують, що їм робити. Я говорю людям на тимчасово окупованій території. Їдьте до нас. Знайдіть спосіб перетнути КПВВ або в інший спосіб. Ми на вас чекаємо. Ми створимо всі умови, щоб ви мали що їсти і де жити", – сказала Верещук.

У свою чергу секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу вкотре виступив проти можливих прямих переговорів із представниками т.зв."Л/ДНР".

"Проводити переговори з людьми, які нічого не вирішують, – ми не будемо. Тому що це марнування часу", – заявив Данілов.

З його слів, Росія видала вже 800 тисяч паспортів у Донецькій та Луганській областях. І вимагає проведення виборів.

"Як можна провести вибори, якщо люди мають паспорти іншої країни. Це неможливо", – відзначив секретар РНБО.