Генштаб ЗСУ повідомив оперативну інформацію з фронту станом на двісті шістдесят восьму добу війни з РФ.

ЗСУ завдали удару в районі зосередження окупантів у місті Скадовськ Херсонської області. Втрати особового складу ворога становили близько 50 осіб загиблими. Окрім того, у місті Чаплинка на Херсонщині підтверджується знищення боєприпасів. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ за п'ятницю, 18 листопада, опублікованому у Facebook.

У Генштабі зазначили, що протягом доби окупанти завдали п'яти ракетних ударів і здійснили понад 10 обстрілів із РСЗВ.

На Волинському та Поліському напрямках

Ситуація без істотних змін.

 Слобожанський напрямок

Ворог стріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Ветеринарне, Глибоке, Дворічна, Огірцеве, Осинове, Стариця, Хатнє та Фиголівка Харківської області.

Куп'янський та Лиманський напрямки 

Окупанти відкривали вогонь з артилерії різних типів, по районах населених пунктів Берестове, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне, Піщани та Табаївка Харківської області; Греківка, Макіївка, Невське, Новоселівське, Площанка та Стельмахівка на Луганщині та Колодязі й Торське Донецької області.

 Бахмутський напрямок

Противник із мінометів, ствольної та реактивної артилерії обстрілюваву районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам'янське, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Опитне, Майорськ, Роздолівка, Соледарне, Яковлівка  та Спірне на Донеччині.

 Авдіївський напрямок

Під вогнем опинилися населені пункти Водяне, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Нью-Йорк та Первомайське Донецької області.

 Новопавлівський напрямок

Ворог обстріляв з різнокаліберної артилерії, в районах Богоявленки, Нескучного, Времівки, Вугледару та Новополя на Донеччині.

Запорізький напрямок

Ворог стріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гуляйпільське, Залізничне, Оріхів, Щербаки та Павлівка Запорізької області та Пречистівка – Донецької.

 Криворізький напрямок

Обстріли фіксувалися в районі населеного пункту Мілове, що на Херсонщині.

Херсонський напрямок

Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Антонівка, Білозерка, Миколаївка, Одрадокам'янка та Чорнобаївка Херсонської області.

Крім того, за інформацією Генштабу, у Новоайдарі Луганської області зафіксовано переміщення окремих підрозділів російських окупантів із Херсонського спрямування.

Успіхи ЗСУ

Крім того, українська авіація протягом доби завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони за цю добу вразили два пункти управління, дев'ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів та залізничний міст.