Зеленський обговорив із Байденом питання оборонної підтримки та допомоги Україні, посилення санкцій проти РФ.

Президент України Володимир Зеленський розповів про телефонні переговори із президентом США Джо Байденом, під час якого обговорювалася, зокрема, допомога Сполучених Штатів із озброєнням. Про це у середу, 30 березня, український лідер розповів у своєму зверненні до українців.

"Відбулася розмова з президентом США Байденом. Дуже докладна, тривалістю година. Звичайно, я подякував Сполученим Штатам за новий пакет гуманітарної допомоги у розмірі 1 млрд доларів і додаткові 500 млн доларів прямої бюджетної підтримки. І зазначив, що саме зараз - переломний момент", – сказав Зеленський.

Президент перерахував американському колезі, що зараз потрібно Україні.

"І був дуже щирим із ним. Для нас важлива підтримка США. І зараз особливо важливо підставити плече Україні, показати всю могутність демократичного світу. І якщо ми хочемо боротися за свободу разом, то тоді ми просимо у наших партнерів. А якщо ми реально боремося за свободу та захист для демократій разом - то ми маємо право вимагати допомоги у цей переломний непростий момент. Танки, літаки, артилерійські системи. Свобода має бути озброєною не гірше за тиранію", - підкреслив Зеленський.