Бельгія, Німеччина та Словаччина відправлять в Україну захисні і хірургічні маски, апарати ШВЛ, захисні костюми і окуляри.

Три країни Євросоюзу - Бельгія, Німеччина та Словаччина - недавно запропонували Україні засоби індивідуального захисту і апарати ШВЛ для боротьби з пандемією COVID-19. Допомога включає більш як 35 млн захисних масок, 24 апарати ШВЛ, 10 тисяч захисних костюмів і окулярів. Про це йдеться на сайті Представництва ЄС в Україні.

"Я хочу подякувати країнам-членам ЄС за підтримку України в боротьбі з COVID-19. Ми повністю солідарні з нашими найближчими сусідами. Наш Координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації відстежує поточні обставини і готовий направляти допомогу в подальшому", - заявив Європейський комісар з питань врегулювання криз Янез Ленарчич.

Так, згідно з повідомленням, Бельгія запропонувала Україні 500 тисяч масок KN95 і 2 млн хірургічних масок; Німеччина - 25 млн хірургічних масок, 7 977 000 масок FFP2 і 24 апарати ШВЛ; Словаччина - по 10 тисяч захисних костюмів, хірургічних масок, масок FFP2 і захисних окулярів.