Відомий автоблогер, волонтер та президент ГО «Київ автомобільний» Олексій Мкртчян розповів, як швидко заправити авто на АЗК під час повітряної тривоги, коли в цьому є критична необхідність.

Заправка – це місце підвищеної небезпеки. Тож під час повітряної тривоги відповідальні гравці ринку закривають свої АЗК та просять клієнтів залишити територію до її завершення. Та бувають критичні моменти. Військовим треба вчасно доїхати до об’єкта, у поліцейських, швидких чи ДСНС пальне - це їхня мобільність та швидкість наданої допомоги. Навіть у цивільних можуть виникнути певні екстраситуації.

На своїй сторінці у Facebook Олексій Мкртчян розповів, як швидко заправити авто під час повітряної тривоги, коли в цьому виникла нагальна потреба.

«Нещодавно перевозив важливий «груз» для військових з області на вокзал. У поспіху забув завчасно заправити машину, а до відправлення потягу залишилося дуже мало часу... Не встигнути - не варіант! По всій Україні знову тривога. Розумію, що реально не вистачить пального до вокзалу і я просто десь заглохну. Шукаю на карті найближчий WOG. Знайшов через 8 км. Заїжджаю. Заправка не працює. Респект! Але тут можна заправитися через WOG PAY – це оплата через застосунок прямо біля колонки. Кілька хвилин, щоб залити до повного, і ми швиденько залишаємо заправку», - написав у своєму дописі Олексій. І наголосив, що цим лайфхаком радить користуватися лише за критичної необхідності.