Бойові дії та обстріли в зоні відчуження призводять до масових пожеж. За останні два тижні їх було близько 35-ти.

Бойові дії та обстріли у Чорнобильській зоні відчуження викликали понад 35 пожеж. Через це у повітрі Києва зафіксовано підвищення рівня цезію. Про це у четвер, 24 березня, повідомив виконувач обов'язків міністра охорони навколишнього середовища та природних ресурсів України Руслан Стрілець в ефірі телемарафону.

За його словами, за попередні два тижні було зафіксовано понад 30 пожеж у зоні відчуження, протягом цього тижня - ще п'ять пожеж.

Пожежі в зоні відчуження відстежуються цілодобово за супутниковими знімками NASA. Ця територія захоплена російськими військовими, тому рятувальникам не вдалося оперативно підібратися до місць загоряння. Але зараз, за ​​словами Стрільця, більшу частину цих пожеж локалізовано, залишаються невеликі зони, де триває горіння.

Поки що погода сприяє нерозповсюдженню пожеж, додав Стрілець, але вже весна, попереду літо, і ситуація може стати загрозливою.

Стрілець зазначив, що підвищення цезію в повітрі лише відносне, сама концентрація, як і раніше, низька і не загрожує здоров'ю мешканців.