У злочинах проти національної безпеки, які інкримінуються Медведчуку, безальтернативного арешту як запобіжний захід немає, зазначила Генпрокурор.

Офіс генерального прокурора буде оскаржувати запобіжний захід підозрюваному в державній зраді лідеру "Опозиційної платформи - За життя" Віктору Медведчуку, який зараз перебуває під домашнім арештом. Про це в п'ятницю, 14 травня, заявила генпрокурор Ірина Венедиктова в ефірі програми Свобода слова Савіка Шустера.

Венедиктова зазначила, що спочатку вона хоче подивитися на мотивацію судді, який прийняв рішення щодо Медведчука, але, ймовірно, прокуратура подаватиме апеляцію.

"Ми ще не бачили повністю рішення. Чому так вийшло? Я, як генпрокурор, просила арешт і заставу, тому що так передбачено законом. Подобається мені, що я не отримала те, чого просила? Я думаю, що це очевидно. Якщо прокурор з чимось прийшов, то він упевнений в тому, що він просить, тому я ознайомлюсь з рішенням суду, щоб ми розуміли мотивацію, то треба його прочитати. я впевнена в своїх діях. Для об'єктивності я вивчу всі, прочитаю. Але я думаю, оскільки я як людина, яка впевнена в тих документах, які  підготувала, з чим  виступаю, я буду, звичайно, йти далі ".

Відповідаючи на запитання про те, чи буде вона вважати своєю поразкою, якщо Медведчук не сяде в тюрму, Венедиктова пояснила, що мова поки йде тільки про підозру, а не про направлення матеріалів до суду для розгляду по суті.

"Якщо захист знайде аргументи, розіб'є прокурорську позицію в суді, так, нам буде неприємно, але це об'єктивний процес".

Відповідаючи на запитання про свою політичну відповідальність, Венедиктова сказала: "Я піду у відставку, якщо буду вважати, що я щось зробила професійно неетично. Якщо Верховна Рада так вирішить - це буде їхнє рішення. Я несу юридичну відповідальність, я ставлю підпис" .

Раніше генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала підозру в зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму Медведчуку і нардепу ОТЗЖ Тарасу Козаку. Також СБУ повідомила про обшуки в офісі ОТЗЖ і двох будинках Медведчука. За даними ЗМІ, силовикам всіляко перешкоджала охорона Медведчука.

Правоохоронці підозрюють, що Медведчук вступив в змову з РФ для видобутку нафти і газу в Чорному морі.