Венеційська комісія перенесла розгляд питання про висновок щодо українського закону "про олігархів" на другу половину січня 2022 року - з грудня, як планувалося раніше.

Про це у середу повідомила народна депутатка від "Слуги народу", представниця Верховної Ради у Конституційному Суді України Ольга Совгиря, пише УНН.

"Бюро Венеційської комісії повідомило про перенесення розгляду питання про надання висновку щодо Закону України “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” на наступну пленарну сесію Комісії, яка відбудеться у другій половині січня 2022 року", - написала Совгиря у Telegram.

Висновок буде надано за терміновою процедурою, вказала нардепка.

Попередньо, розгляд цього питання був запланований на 10-11 грудня цього року на 129-й пленарній сесії Венеційської комісії.

Верховна Рада схвалила законопроект про олігархів 23 вересня. Під крики “Геть диктатуру!” ВР відхилила більшість правок нардепів до законопроекту про олігархів. Потім його ще раз голосували - деякі правки. Президент Володимир Зеленський підписав закон про олігархів 5 листопада.